Meedoen?

De briefwisseling, de eerste fase van Rimpelingen: Brieven uit Zeeland, is inmiddels voorbij.

Heeft u ideeën voor speellocaties, fondsen, vrijwilligers, pleitbezorgers of huiskamers voor try-outs? Of wilt u anderszins helpen? Stuur dan een bericht naar info@rimpelingen.eu. Hoe dan ook bedankt!

Onderstaande brief richtten we in juli ’20 aan Zeeuwse 70-plussers en jongere mensen die iets kwijt wilden over dit thema:

Dag mevrouw, dag meneer,

Hoe gaat het met u, als 70-plusser in tijden van corona? Wij vragen u ons een brief te schrijven en uw verhaal te vertellen.

In coronatijd staan ‘jullie’ ineens te boek als ‘risicogroep’. Als u in een instelling woont, werd u zelfs zonder inspraak of beroep op de eigen verantwoordelijkheid geïsoleerd. Hoe is het om nu tussen de 65 en 100 jaar (of ouder!) te zijn? Hoe wordt er hier en nu met u omgegaan? En wat moeten jonge(re) mensen van ouder(e) mensen weten—en andersom—om elkaar echt te begrijpen?

Waar wij nieuwsgierig naar zijn:
Hoe zagen uw dagen eruit, in de afgelopen maanden? Wat deed u allemaal?
Wat was het dieptepunt? Wie of wat miste u het meest?
En wat was er, verwacht of onverwacht, erg fijn?
Waar bent u dankbaar voor, of wat ergert u?
Wat hoopt u voor de toekomst?
En waarom is dit nou wel of niet zo’n bijzondere periode in de geschiedenis?

Wie wij zijn leest u hier. Wij willen uw verhalen bundelen en muzikaal-theatraal-dichterlijk laten horen. Hoe hoopvol, ongelukkig, gefrustreerd, kalm, gewoontjes of heftig die verhalen ook zijn. Zo leren we allemaal iets over deze tijd, onze wereld, onszelf en elkaar. Bovendien vormen alle brieven samen een uniek tijdsdocument voor in het corona-archief van het Zeeuws Archief. (Als u liever niet wilt dat uw brief wordt opgenomen in het archief, vermeld dat dan in uw brief.)

Stuur uw brief naar Rimpelingen, p/a Zusterstraat 7, 4331 KG Middelburg. Als u een emailadres opgeeft, schrijven we sowieso terug. Het liefst schrijven we u een brief terug met de post… maar als er veel brieven binnenkomen en PostNL ons niet sponsort, wordt dit te duur! Enkele brievenschrijvers nodigen we vrijblijvend uit voor een interview om verder in gesprek te gaan.

Hartelijke groet en tot schrijfs!

Anna de Bruyckere
Christian Blaha
Josien de Graaf
Liesbeth Labeur

PS: Wilt u echt graag anoniem blijven? Schrijf dan enkel uw voornaam onder uw brief, of een schuilnaam.