Over ons

Rimpelingen is een initiatief van Anna de Bruyckere, Christian Blaha, Josien de Graaf, Liesbeth Labeur en Bram Kwekkeboom. Het wordt gesteund door o.a. het Zeeuws Archief.

Anna de Bruyckere

(c) Marcel Kentin

Anna de Bruyckere (1987) houdt van verhalen vertellen, op papier en op het podium. Ze schrijft sinds de millenniumwisseling poëzie. In 2018 en 2019 was ze stadsdichter van Middelburg. In 2020 verschijnt haar poëziedebuut ‘Voor permanente bewoning’ bij uitgeverij Cossee (Amsterdam). Ook staat ze regelmatig op de planken met eigen en andermans werk (spoken word, vertellend theater).

Anna: “Ik ben gefascineerd door beeldvorming, in dit geval van ouderen als de ‘kwetsbare groep’. Maar eigenlijk vertelt dat me niks over hoe zij deze tijd beleven. Daar ben ik nieuwsgierig naar en ik hoop dat ‘Rimpelingen’ op allerlei manieren gesprekken start: gesprekken met onszelf, met elkaar en tussen generaties. Over wie we zijn en hoe we samen kunnen zijn.”

Christian Blaha

Christian Blaha (1972) is een professionele componist (MA), dirigent (MA), pianist en muziekwetenschapper (PhD) die studeerde in Tilburg, Utrecht en Amsterdam bij onder meer Paul Komen, Alexandre Hrisanide en Ed Spanjaard. Zijn complete oeuvre is momenteel in voorbereiding om uitgegeven te worden door DONEMUS (Publishing House of Contemporary Classical Music). Met het professionele Zeeuws Kamerorkest TY bracht Blaha als oprichter en chef-dirigent ruim een decennium lang fonkelnieuwe multidciplinaire muziekprojecten voor het voetlicht. Sinds 2012 is hij als hoofdvakdocent compositie verbonden aan het University College Roosevelt, het in Middelburg gevestigde Honours College van de Universiteit Utrecht.

Christian: “Ik doe heel graag met dit project mee, ten eerste vanwege de brandende maatschappelijke actualiteit en de noodzaak die hier inhoudelijk aan ten grondslag ligt. Ten tweede heb ik erg veel zin om samen met mijn begaafde collegae een prachtig multidisciplinair kunstwerk neer te zetten dat vele mensen kan raken.”

Josien de Graaf

Josien de Graaf (1958) is al ruim twintig jaar de artistiek leidster van de Jeugdtheaterschool Zeeland. Zij regisseerde heel veel voorstellingen. Van klassiekers tot boekbewerkingen.  Zo bewerkte zij o.a. het boek ‘Dorsvloer vol confetti’ van Franca Treur. Gespeeld door jongeren van de Jeugdtheaterschool. Naast theaterteksten voor kinderen, jongeren en volwassenen schrijft zij ook proza. Vorig jaar kwam haar proza-gedichtenbundel uit: ‘Ik versta een beetje Meeuws’, vol observaties over het leven van alledag.

Josien: “Ik doe mee aan het project ‘Rimpelingen’ omdat ik denk dat we op zoek moeten naar wat ons verbindt. De afgelopen periode heeft mij dat extra duidelijk gemaakt. We zitten in hetzelfde schuitje en we moeten het met z’n allen doen. Maar wie bepaalt de koers of dobberen we doelloos rond?”

Bram Kwekkeboom

Bram Kwekkeboom (1946) is toneelspeler. Hij speelde o.a. bij toneelgroep “Wederzijds” uit Amsterdam, ZNF te Middelburg, toneelschap “Beumer en Drost te Deventer, “Het Gevolg” te Turnhout en Theater “De Citadel” te Groningen. In Zeeland speelde hij o.a. “Coupure”, “Juni”, “De Zwarte van Walcheren”, “De Rietdekker”.

Bram: Mijn grote passie is verhalen vertellen en deze  in een theatrale vorm op het toneel te tonen samen met collega’s uit het theater, muziek en vormgeving. Deze productie is voor mij weer een uitgelezen kans om verhalen van mensen met corona-ervaringen te vertalen naar een theatrale voorstelling.

Liesbeth Labeur

Liesbeth Labeur (1975) is kunstenaar en leeft en werkt in Middelburg NL. In haar artistieke praktijk staan Babylonische beeldverwarring en piëtistisch vormgebruik centraal. Ze maakt regelmatig met doelgroepen kunst. Op scholen en op straat. Sinds 2015 maakt ze ook onderdeel uit van All You Can Art, een sociaal geëngageerd zomerproject in de Kunsthal en de wijken van Rotterdam, waar kunst en het dagelijks leven, jong en oud samen optrekken en de kunsttaal spreken.
 

Met dank aan:

– Zeeuws Archief
– Codetikkers.nl
– Provinciale Zeeuwse Courant
– Marieke van Dijk